Usługi kadrowo-płacowe

Od ponad 15 lat
jesteśmy na polskim rynku

Informacje prasowe

ADP liderem w kategorii administrowania świadczeniami pracowniczymi według NelsonHall

Warszawa, 6 marca 2017 r. – NelsonHall, globalna firma świadcząca usługi analityczne z obszaru outsourcingu procesów biznesowych (BPO) i IT po raz trzeci wyróżniła ADP ® jako lidera w dziedzinie administrowania świadczeniami pracowniczymi. Stosowany przez firmę model NelsonHall’s Evaluation & Assessment Tool (NEAT) umożliwia ocenę dostawców na dwóch poziomach: pod kątem zdolności zapewnienia natychmiastowych korzyści oraz potencjału sprostania przyszłym wymogom klientów. Spółki, które znalazły się w tzw. kwadrancie liderów, uzyskały najwyższe noty zarówno w oczach analityków, jak i w ocenach klientów.

ADP zajęło jedno z dwóch czołowych miejsc wśród dostawców usług z obszaru zarządzania świadczeniami na rynku ochrony zdrowia i opieki społecznej. NelsonHall podkreśla sprawność, z jaką ADP wykorzystuje zespół ds. doradztwa strategicznego, aby pomagać klientom w zarządzaniu strategiami świadczeń pracowniczych, a także „ścisłą integrację i synchronizację” globalnego potencjału ADP w dziedzinie obsługi płac oraz oferty z obszaru świadczeń.

Firma NelsonHall doceniła również wysoki komfort obsługi rozwiązań ADP, oparty na koncepcjach zakupowych ukierunkowanych na konsumenta oraz na treściach podnoszących zaangażowanie i zorientowanych na wydarzenia o istotnym znaczeniu dla pracowników.

ADP po raz kolejny z rzędu udowadnia, że potrafi dostarczać klientom kompleksowe usługi z obszaru świadczeń zdrowotnych i socjalnych w ramach spójnej strategii zarządzania kapitałem ludzkim (HCM). Firma ta niezmiennie demonstruje także zdolność umiejętnego tworzenia pakietów usług zdrowotnych i socjalnych powiedziała Amy Gurchensky, starszy analityk ds. HR w NelsonHal l.

Przedstawiciele ADP wyrazili zadowolenie z uznania dla potencjału firmy w dziedzinie administrowania świadczeniami pracowniczymi.

Jesteśmy niezmiernie dumni, że doceniono wiodącą pozycję firmy ADP, świadczącej usługi z zakresu świadczeń pracowniczych na rzecz ponad 93 000 klientów w Stanach Zjednoczonych, jako niekwestionowanego lidera branży powiedział Gerry Leonard, prezes ADP ds. usług z obszaru świadczeń . – Nieustannie inwestujemy w naszą ofertę z zakresu świadczeń oraz staramy się dostarczać firmom zintegrowane rozwiązania z zarządzania kapitałem ludzkim (HCM), oparte na zróżnicowanych usługach kadrowych, których podstawowy komponent stanowi administracja systemem świadczeń  – dodał.

Spersonalizowany raport z badania NelsonHall’s H&W NEAT 2016 dostępny jest pod linkiem .

Pracodawcy na całym świecie polegają na ADP® (NASDAQ: ADP) w zakresie usług i rozwiązań w chmurze, które usprawniają zarządzanie największą wartością każdego przedsiębiorstwa – pracownikami. Od zasobów ludzkich i list płac, aż po zarządzanie talentami i świadczeniami pracowniczymi, ADP oferuje wiedzę i doświadczenie, które pozwalają Klientom budować lepsze miejsca pracy. Jako pionier w zarządzaniu kapitałem ludzkim (HCM) i outsourcingu procesów biznesowych (BPO), ADP świadczy usługi dla ponad 630 tys. Klientów w 100 krajach. Więcej informacji na: www.adp.com.

Informacje o NelsonHall

NelsonHall to wiodąca na rynku światowym firma świadcząca usługi badawcze i analityczne w obszarze BPS (procesów biznesowych) i IT. Założona w roku 1998 firma oferuje globalne podejście do analizy sytuacji dostawców oraz rynków outsourcingu usług i cieszy się powszechnym uznaniem z uwagi na jakość i dogłębny charakter prowadzonych badań. NelsonHall posiada również w ofercie narzędzia „Speed-to-Source”, takie jak NEAT, które pomagają kadrze zarządzającej firm-nabywców generować oszczędności czasu i środków, jednocześnie podnosząc jakość decyzji outsourcingowych w obszarze BPS oraz działań ewaluacyjnych w zakresie usług IT.

ADP oraz logo ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy ADP, LLC. ADP A more human resource jest zastrzeżonym znakiem usługowym firmy ADP, LLC. Wszelkie inne znaki należą do ich właścicieli. Copyright © 2017 ADP, LLC. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Krzysztof Wielgus, BrandLab, tel. 660 506 223, k.wielgus@brandlab.pl