ADP GlobalView HCM kolejny raz trafiło na listę najlepszych globalnych rozwiązań kadrowych według firmy Constellation

Warszawa  –20 kwietnia 2017 r.  –Constellation Research, firma specjalizująca się w doradztwie strategicznym i badaniach prognostycznych, drugi kwartał z rzędu zakwalifikowała platformę ADP® GlobalView® HCM do swojej listy najlepszych narzędzi zarządzania kapitałem ludzkim „Constellation ShortList™ for Global Human Capital Management (HCM) Suites” .

Firma oceniła ponad 25 globalnych rozwiązań w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim, wyłaniając spośród nich pięciu najlepszych dostawców, którzy zapewniają odpowiednie aplikacje i usługi bez konieczności ich integracji z osobną platformą.

Według Constellation Research, ADP GlobalView HCM zasługuje na uznanie jako rozwiązanie, które pomaga dużym, globalnym przedsiębiorstwom w lepszym zarządzaniu systemami kadrowo-płacowymi obsługującymi pracowników z całego świata. Dodatkowo, usługa ADP zawiera przy tym funkcje z zakresu zarządzania talentami, czasem pracy oraz świadczeniami pracowniczymi.

Aby spełnić kryteria kwalifikacji, firmy ubiegające się o miejsce na liście musządziałać na co najmniej trzech kontynentach i obejmować dwie trzecie światowego produktu krajowego brutto (PKB). Muszą ponadto w krajach, w których prowadzą działalność, zatrudniać pracowników w celu monitorowania przepisów oraz najlepszych praktyk, aby móc pomagać przedsiębiorstwom zapewnić zgodność z wymaganiami prawnymi i ustawowymi w tych krajach.

Za ADP GlobalView HCM stoją tysiące lokalnych ekspertów w zakresie zgodności, którzy monitorują i interpretują zmiany legislacyjne w ponad 100 krajach – powiedział Holger Mueller, wiceprezes i główny analityk firmy Constellation Research. – Mamy zaszczyt wyróżnić produkt jako jedno z wiodących rozwiązań dla nabywców technologii, którzy dążą do rzeczywistej transformacji cyfrowej na skalę globalną.

Ed Flynn, prezes działu Global Enterprise Solutions w ADPwypowiedział się w imieniu jej współpracowników na całym świecie, którzy koncentrują swoje wysiłki na tym, bo pomóc klientom odnieść sukces.

Cieszymy się, że aplikacja ADP GlobalView HCM zdobyła uznanie Constellation Research jako kompleksowe narzędzie obsługujące pełną gamę procesów kadrowych od rekrutacji aż po emeryturę– powiedział Flynn. –Naszym celem jest zapewnienie globalnym przedsiębiorstwom zintegrowanej i elastycznej technologii HCM, a także najpełniejszej lokalnej wiedzy fachowej, aby pomóc im się rozwijać na każdym polu.

ADP zostało także wyróżnione jako globalny partner płacowy aplikacji Workday®, która również znalazła się na liście ShortList for Global HCM.

Lista przygotowana przez Constellation opiera się na ankietach przeprowadzanych wśród klientów, rozmowach z partnerami, referencjach od klientów, projektach dotyczących wyboru dostawców, udziale w rynku i badaniach wewnętrznych. Firmy trafiające na listę zapewniają kluczowe funkcjonalności i spełniają wymagania podmiotów wcześnie zaczynających korzystać z nowych technologii, które dążą do realizacji inicjatyw w zakresie transformacji cyfrowej.

Więcej informacji na temat zestawienia Constellation ShortList można znaleźć w indywidualnym raporcie dostępnym tutaj.

Informacje o firmie ADP (NASDAQ-ADP)

Solidna technologia z ludzkim obliczem. Przedsiębiorstwa na całym świecie, niezależnie od ich wielkości i zakresu działalności, polegają na rozwiązaniach firmy ADP obejmujących oprogramowanie w chmurze oraz wnikliwe analizy specjalistów, aby w pełni wykorzystać potencjał swoich pracowników. Zasoby ludzkie. Talent. Świadczenia. Płace. Zgodność. Współpraca na rzecz budowania lepszych kadr. Więcej informacji na stronie ADP.com.

Nota prawna

Constellation Research nie rekomenduje żadnych rozwiązań ani usług wymienianych w swoich badaniach.

Informacje o firmie Constellation Research

Constellation Research to wielokrotnie nagradzana firma specjalizująca się w doradztwie strategicznym i badaniach prognostycznych z siedzibą w Dolinie Krzemowej. Jej analitycy pełnią rolę doradców w zakresie innowacji dla liderów i organizacji z listy Global 2000, które muszą sprostać wyzwaniom związanym z zakłóceniami modelu biznesowego i jego transformacją. W odróżnieniu od tradycyjnych firm analitycznych, Constellation ściśle współpracuje z dostawcami nowych rozwiązań, partnerami oraz swoją Siecią Menadżerską Constellation, złożoną z innowacyjnych liderów odpowiedzialnych za zakupy, przedstawicieli kadry zarządzającej najwyższego szczebla oraz członków zarządu spółek, którzy pomagają nadawać ton rozwijaniu przełomowych technologii i prowadzeniu badań. Cel – dostarczenie klientom tego, czego potrzebują, aby osiągnąć wymierne wyniki biznesowe. Więcej informacji o firmie Constellation Research można znaleźć na stronie internetowej: www.ConstellationR.com

ADP, GlobalView oraz logo ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy ADP, LLC. ADP A more human resource jest znakiem usługowym firmy ADP, LLC. Wszelkie inne znaki należą do ich właścicieli.

Copyright © 2017 ADP, LLC. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00, katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com
Joanna Gębska, BrandLab, tel. 660 506 223, j.gebska@brandlab.pl