ADP zaprasza na webinarium, które pomoże międzynarodowym spółkom przygotować się do wejścia w życie nowych przepisów o ochronie danych osobowych w Unii Europejskiej

Warszawa  – 11 maja 2017 r. – organizacje prowadzące działalność w Europie lub przetwarzające dane osobowe obywateli krajów członkowskich UE już wkrótce zmierzą się z największymi zmianami w przepisach o ochronie danych w ciągu ostatnich 30 lat. Unijne Ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych (GDPR), które wejdzie w życie 25 maja 2018 r., otwiera nowy rozdział w dziedzinie zarządzania danymi i wprowadza nowe wymogi w zakresie bezpieczeństwa i przetwarzania danych osobowych.

W świetle przepisów GDPR organizacje zobowiązane są zdobyć wiedzę, jakimi danymi pracowników dysponują, kto ma do nich dostęp oraz gdzie są one przechowywane. Nieprzestrzeganie nowych przepisów może okazać się kosztowne, gdyż przewidziane sankcje mogą sięgać czterech procent globalnych przychodów spółki lub 20 mln EUR, w zależności od tego, która kwota jest wyższa.

Pomimo groźby olbrzymich kar finansowych, wynikibadania przeprowadzonego przez Dell® wskazują, że zarówno małe i średnie firmy, jak i duże korporacje nie mają wystarczającej wiedzy na temat wymogów nakładanych przez nowe przepisy, sposobów przygotowania się na ich wejście w życie oraz wpływu, jaki ich nieprzestrzeganie może mieć na bezpieczeństwo danych i wyniki biznesowe. W skali globalnej ponad 80% respondentów nie posiadało żadnych lub tylko bardzo ograniczone informacje na temat GDPR.

W ramach programu edukowania pracowników, ADP® ponad godzinne webinarium, pomoże globalnym organizacjom lepiej zrozumieć treść mającego wkrótce wejść w życie rozporządzenia oraz jego potencjalny wpływ na prowadzoną przez nie działalność.

Webinarium będzie poświęcone następującym zagadnieniom:

• Nowe zobowiązania, jakie rozporządzenie GDPR nakłada na pracodawców prowadzących działalność na obszarze UE.

• Jakie działania mogą już dziś podjąć organizacje, żeby ograniczyć skalę potencjalnych problemów natury legislacyjnej.

• Jak ograniczyć ryzyko dzięki powierzeniu przetwarzania danych HR dostawcy usług z obszaru HCM wykorzystującemu rozwiązania oparte na chmurze.

Bezpłatne webinarium „Rozporządzenie GDPR: przygotuj się na zmiany w przepisach o ochronie danych pracowników,” rozpocznie się o godz. 9:00 czasu wschodniego, w środę 24 maja 2017 r. Głos zabiorą między innymi Cecile Georges, dyrektor ds. ochrony prywatności w ADP, Pascale Gelly, regionalny specjalista ds. ochrony prywatności w ADP EMEA i Katherine Fithen, dyrektor ds. ochrony prywatności w The Coca-Cola Company. Aby się zarejestrować, kliknij tutaj!

Webinarium zostanie zarejestrowane, a łącze do nagrania zostanie wysłane do wszystkich zarejestrowanych osób.

Informacje o firmie ADP (NASDAQ-ADP)

Solidna technologia z ludzkim obliczem. Przedsiębiorstwa na całym świecie, niezależnie od ich wielkości i zakresu działalności, polegają na rozwiązaniach firmy ADP obejmujących oprogramowanie w chmurze oraz wnikliwe analizy specjalistów, aby w pełni wykorzystać potencjał swoich pracowników. Zasoby ludzkie. Talent. Świadczenia. Płace. Zgodność. Współpraca na rzecz budowania lepszych kadr. Więcej informacji na stronie ADP.com.

ADP oraz logo ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi firmy ADP, LLC. ADP A more human resource jest znakiem usługowym firmy ADP, LLC. Wszelkie inne znaki należą do ich właścicieli.

Copyright © 2017 ADP, LLC.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00, katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com
Joanna Gębska, BrandLab, tel. 660 506 223, j.gebska@brandlab.pl