Firma ADP została uznana przez Everest Group za lidera oraz gwiazdę w zakresie międzynarodowej obsługi kadrowo-płacowej.

Warszawa, Polska – 5 września 2017 r. – Everest Group® uznała ADP® za wiodącego dostawcę usług międzynarodowego outsourcingu rozwiązań płacowo-kadrowych (MCPO) w zestawieniu PEAK Matrix™ firmy Everest Group. Po dokonaniu oceny 13 dostawców usług pod względem kluczowych aspektów: sukcesu rynkowego oraz zdolności dostawczej, firma przeprowadzająca analizę uznała ADP za lidera oraz gwiazdę.

PEAK Matrix firmy Everest Group jest matrycą stworzoną po to, by obiektywnie i na podstawie danych porównać i ocenić dostawców usług na rynku MCPO, biorąc pod uwagę takie czynniki jak skala, zakres, technologia i innowacja, zasięg oraz całościowy sukces rynkowy. Dzieli ona usługodawców na „Liderów”, „Kandydatów na Liderów” i „Debiutantów”. Ocena określa również gwiazdy na podstawie poprawy z roku na rok na PEAK Matrix.

Wśród mocnych stron ADP, firma Everest Group wymieniła oferowany przez ADP szeroki zasięg geograficzny, możliwy dzięki obsłudze 112 krajów za pomocą produktów takich jak GlobalView® HCM ADP oraz ADP Streamline®. Everest Group podkreśliła również silny nacisk, jaki ADP kładzie na analizy oraz ochronę interesów klienta.

Anil Vijayan, dyrektor placówki w Everest Group, powiedział: „ADP wciąż jest najlepszą firmą w zakresie globalnych usług kadrowo-płacowych, ma również największy udział w rynku jeśli chodzi o przychody oraz liczbę wynagrodzeń, którymi zarządza. Rozwiązania ADP, jako największego dostawcy międzynarodowych usług kadrowo-płacowych na świecie, wychodzą naprzeciw potrzebom dużych i małych przedsiębiorstw w skali globalnej. Firma wciąż powiększa również swój zasięg geograficzny. Dodatkowo, jeśli chodzi o technologię i innowację, ADP utrzymuje się w czołówce dzięki narzędziom takim jak analiza predykcyjna i porównawcza oparta na ADP® DataCloud.”

Raport z badania wymienia także stosowany przez ADP globalny model zatrudnienia, który umożliwia świadczenie usług kadrowo-płacowych w sposób efektywny i opłacalny. ADP była uznawana za „Lidera” nieprzerwanie odkąd Everest Group rozpoczęła ocenę przedsiębiorstw na podstawie zestawienia cztery lata temu.

Ed Flynn, prezes działu Global Enterprise Solutions w ADP, stwierdził: „Bardzo cieszymy się z uznania, jakie Everest Group okazało ADP z powodu przyczyniania się do zapewniania Klientom coraz większego komfortu oraz tworzenia innowacyjnych raportów i analiz dla Odbiorców naszych usług kadrowo-płacowych na całym świecie. Przedsiębiorstwa międzynarodowe ciągle stają w obliczu nowych wyzwań w zarządzaniu kadrami i systemami wynagrodzeń. Te zaś podlegają rosnącej globalizacji, zwłaszcza gdy weźmie się pod uwagę pilną potrzebę zapewnienia zgodności ze skomplikowanymi lokalnymi przepisami podatkowymi i prawa pracy. Jesteśmy dumni, że nasze rozwiązania pomagają uprościć zarządzanie kadrami oraz systemami wynagrodzeń na całym świecie, dzięki czemu pracodawcy mogą skupić się na istotnej działalności biznesowej firmy, a także na pozyskiwaniu lepszych pracowników.”

Więcej szczegółów dotyczących raportu Everest Group znajdziesz we fragmencie tutaj.

O ADP (NASDAQ-ADP)

Zaawansowana technologia i ludzki wymiar. Przedsiębiorstwa wszelkiego rodzaju i różnej wielkości na całym świecie polegają na oprogramowaniu chmury ADP oraz wsparciu ekspertów, by pomóc uwolnić potencjał swoich pracowników. HR. Talent. Korzyści. Usługi kadrowo-płacowe. Zgodność. Wspólna praca na rzecz tworzenia lepszych kadr. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź adp.pl.

ADP, GlobalView, ADP Streamline oraz logo ADP są zastrzeżonymi znakami towarowymi ADP, LLC. ADP A more human resource jest znakiem usługowym ADP, LLC. Wszystkie pozostałe znaki handlowe są własnością ich poszczególnych właścicieli.
Copyright © 2017 ADP, LLC. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00, katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com
Joanna Gębska, BrandLab, tel. 660 506 223, j.gebska@brandlab.pl