ADP zwiększa zakres obsługi międzynarodowej listy płac dzięki nabyciu Celergo

Warszawa, 2 listopada 2018 – ADP pozyskała firmę Celergo, wiodącego dostawcę usług z zakresu zarządzania globalną listą płac. Tym samym ADP poszerzyła ofertę w zakresie obsługi międzynarodowej listy płac, zyskując dostęp do silnej platformy i nowych rozwiązań technicznych, w tym płatności w walutach obcych i usług związanych z wynagrodzeniami pracowników zagranicznych.

Działając na skalę globalną, w dynamicznie ewoluującej branży HR, ADP stale poszukuje możliwości rozwoju. W zakresie zarządzania płacami w wielu krajach jednocześnie, rynek zmierza w kierunku uniwersalnych rozwiązań HCM (Human Capital Management). Założona w 2003 roku w Chicago firma Celergo oferuje obsługę payroll na skalę międzynarodową. Łączy własną platformę technologiczną opartą na chmurze, z lokalną siecią dostawców, dostarczając Klientom terminową, dokładną i zgodną z lokalnymi przepisami listę płac. Dzięki kompleksowym rozwiązaniom, firma Celergo stale powiększała swoją bazę klientów, zasięg geograficzny i sieć partnerów.

– ADP jest liderem w szybko rozwijającym się globalnym sektorze zarządzania kapitałem ludzkim. Pozyskanie Celergo daje nam dostęp do sprawdzonej platformy, która poprawi doświadczenia zarówno naszych klientów, jak i partnerów – powiedział Don McGuire, prezes Employer Services International w ADP.

Rynek outsourcingu międzynarodowej listy płac jest obecnie wart ponad 3 miliardy dolarów i rośnie w szybkim tempie. Firmy oczekują możliwości lepszego monitorowania sytuacji swoich pracowników, których zatrudniają w coraz większej liczbie państw. Jednocześnie chcą wydajnie zarządzać elementami zgodności międzynarodowej listy płac z lokalnymi przepisami.

Celergo zapewnia zgodność z lokalnymi i międzynarodowymi przepisami i regulacjami. Oferta Celergo jest już dostępna i zapewnia możliwość zarządzania pracownikami i wypłacania im wynagrodzeń w ponad 140 krajach za pośrednictwem jednego źródła poprzez platformę opartą na chmurze. Rozwiązanie to zapewnia kierownikom działów HR łatwy dostęp do pełnego zestawu raportów, aby mogli oni uzyskać pełny i dokładny obraz wszystkich danych płacowych i kadrowych w celu zapewnienia firmie strategicznych informacji i wskazówek.

ADP Polska

ADP Polska jest największą na polskim rynku firmą oferującą profesjonalne usługi w obszarze kadr i płac, będąc jednocześnie częścią światowego lidera w tym zakresie – ADP®. Spółka jest obecna na polskim rynku od ponad 19 lat. Świadczy kompleksowe usługi kadrowo-płacowe poprzez sieć oddziałów zlokalizowanych w Warszawie i Bielsku-Białej. Firma zatrudnia 330 pracowników. Z jej usług korzysta ponad 220 przedsiębiorstw, zatrudniających ponad 120 tys. pracowników. ADP Polska jest wiodącym konsultantem zarządów firm, specjalizującym się w dostarczaniu rozwiązań w obszarze profesjonalizacji procesów kadrowych i płacowych w Polsce, który regularnie podlega audytowi według amerykańskiego standardu SAS 70 Type 2 (obecnie ISAE 3402/SOC 1). Dzięki procesowej organizacji pracy, jej wysokiej automatyzacji wspartej najnowocześniejszymi narzędziami informatycznymi, ADP optymalizuje procesy kadrowe, w stopniu niedostępnym dla firm niewyspecjalizowanych w tego typu działalności. Finalnym benefitem wynikającym z wdrożenia usług ADP jest wzrost wartości firmy na rynku, mierzony przez standardowe parametry finansowe takie, jak: EBITDA, P/E, etc. Potwierdzeniem powyższego jest fakt, że 100 proc. firm notowanych na Nowojorskiej Giełdzie korzysta z usług ADP na całym świecie. Więcej informacji na stronie internetowej www.adp.pl.

Pracodawcy na całym świecie polegają na ADP® (NASDAQ: ADP) w zakresie usług i rozwiązań w chmurze, które usprawniają zarządzanie największą wartością każdego przedsiębiorstwa – pracownikami. Od zasobów ludzkich i list płac, aż po zarządzanie talentami i świadczeniami pracowniczymi, ADP oferuje wiedzę i doświadczenie, które pozwalają Klientom budować lepsze miejsca pracy. Jako pionier w zarządzaniu kapitałem ludzkim (HCM) i outsourcingu procesów biznesowych (BPO), ADP świadczy usługi dla ponad 630 tys. Klientów w 140 krajach. Więcej informacji na: www.adp.com.

Logo ADP i skrót ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi ADP, LLC. Wszystkie inne znaki towarowe i znaki usług są własnością ich odpowiednich właścicieli. © 2018 ADP, LLC.

Kontakt dla mediów:
Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 504 222 823, katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com
Anna Ogiegło, BrandLab, tel. +48 600 034 306, a.ogieglo@brandlab.pl