ADP już 13. rok z rzędu wśród najbardziej podziwianych firm świata w rankingu magazynu FORTUNE rzędu

Warszawa, 22 stycznia 2019 – Firma ADP, wiodący globalny dostawca rozwiązań do zarządzania kapitałem ludzkim (HCM), już 13. raz z rzędu znalazła się na liście „Najbardziej podziwiane firmy świata” magazynu FORTUNE. Świadczy to o nieustająco wysokiej wydajności usług oraz niesłabnącej reputacji przedsiębiorstwa w środowisku biznesowym, mimo zmieniających się warunków.

– Jesteśmy zaszczyceni, że nasza organizacja po raz kolejny została doceniona przez magazyn FORTUNE – powiedział Carlos Rodriguez, prezes i dyrektor generalny ADP. – Wszystko, co robimy w ADP dotyczy ludzi, więc w świecie coraz bardziej zdominowanym przez technologię, jeszcze większy nacisk kładziemy na te innowacje, które mogą poprawić świat pracy dla naszych współpracowników, klientów i partnerów. To zaszczyt po raz kolejny znaleźć się w gronie najbardziej podziwianych firm świata – dodaje Rodriguez.

Lista magazynu FORTUNE powstaje we współpracy z Korn Ferry Hay Group, która przeprowadza ankietę reputacji korporacyjnej. Ocenie podlega 1 500 podmiotów, w tym 1000 największych pod względem przychodów firm z USA. Oceniane są również przedsiębiorstwa spoza USA, znajdujące się na liście FORTUNE Global 500®, generujące przychód powyżej 10 mld USD. Korn Ferry Hay Group przeprowadza ankietę wśród 680 przedsiębiorstw z 29 krajów, aby wybrać 15 największych firm z każdej branży międzynarodowej i 10 największych dla każdej branży w USA. Członkowie top managementu, dyrektorzy i analitycy proszeni są o ocenę firm z ich branży na podstawie dziewięciu kryteriów, od wartości inwestycyjnej po odpowiedzialność społeczną. Wyniki zamieszczane są na 52 listach branżowych. Aby przedsiębiorstwo znalazło się na liście, musi uplasować się punktowo w pierwszej połowie pomiaru branżowego.

Pełna lista wyróżnionych pojawi się w lutowym numerze magazynu. Więcej informacji na temat rankingu „Najbardziej podziwiane firmy świata” magazynu FORTUNE - tutaj.

Zaplecze technologiczne z ludzką twarzą. Pracodawcy na całym świecie polegają na ADP w zakresie usług i rozwiązań w chmurze, które usprawniają zarządzanie największą wartością każdego przedsiębiorstwa – pracownikami. Od zasobów ludzkich i list płac, aż po zarządzanie talentami i świadczeniami pracowniczymi, ADP oferuje wiedzę i doświadczenie, które pozwalają Klientom budować lepsze miejsca pracy. Jako pionier w zarządzaniu kapitałem ludzkim (HCM) i outsourcingu procesów biznesowych (BPO), ADP świadczy usługi dla ponad 630 tys. klientów w 100 krajach. Wysoka wydajność usług oraz niesłabnąca reputacja przedsiębiorstwa w dynamicznie zmieniających się warunkach została po raz kolejny doceniona przez środowisko biznesowe. Już 13. razy z rzędu firma ADP znalazła się na liście „Najbardziej podziwianych firmy świata” magazynu FORTUNE. Więcej informacji na: www.adp.com.

ADP Polska

ADP Polska jest największą na polskim rynku firmą oferującą profesjonalne usługi w obszarze kadr i płac, będąc jednocześnie częścią światowego lidera w tym zakresie – ADP®. Spółka jest obecna na polskim rynku od ponad 19 lat. Świadczy kompleksowe usługi kadrowo-płacowe poprzez sieć oddziałów zlokalizowanych w Warszawie i Bielsku-Białej. Firma zatrudnia 330 pracowników. Z jej usług korzysta ponad 220 przedsiębiorstw, zatrudniających ponad 120 tys. pracowników. ADP Polska jest wiodącym konsultantem zarządów firm, specjalizującym się w dostarczaniu rozwiązań w obszarze profesjonalizacji procesów kadrowych i płacowych w Polsce, który regularnie podlega audytowi według amerykańskiego standardu SAS 70 Type 2 (obecnie ISAE 3402/SOC 1). Dzięki procesowej organizacji pracy, jej wysokiej automatyzacji wspartej najnowocześniejszymi narzędziami informatycznymi, ADP optymalizuje procesy kadrowe, w stopniu niedostępnym dla firm niewyspecjalizowanych w tego typu działalności. Finalnym benefitem wynikającym z wdrożenia usług ADP jest wzrost wartości firmy na rynku, mierzony przez standardowe parametry finansowe takie, jak: EBITDA, P/E, etc. Potwierdzeniem powyższego jest fakt, że 100 proc. firm notowanych na Nowojorskiej Giełdzie korzysta z usług ADP na całym świecie. Więcej informacji na stronie internetowej www.adp.pl.

Logo ADP i skrót ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi ADP, LLC. Wszystkie inne znaki towarowe i znaki usług są własnością ich odpowiednich właścicieli. © 2018 ADP, LLC.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com

Anna Ogiegło, BrandLab, tel. 600 034 306a.ogieglo@brandlab.pl