ADP po raz szósty z rzędu z tytułem „Lidera” wg NelsonHall

Firma ADP została doceniona za umiejętność sprostania współczesnym oczekiwaniom w dziedzinie wynagrodzeń oraz gotowość na wyzwania przyszłości.

Warszawa, 6 maja 2019 r. – NelsonHall, międzynarodowa firma badawczo-analityczna, zajmująca się analizami outsourcingu w zakresie globalnych procesów biznesowych i usług informatycznych uznała firmę ADP za Lidera w opracowanym raporcie 2019 Next Generation Payroll Evaluation & Assessment Tool (2019 NEAT – Narzędzie Kolejnej Generacji ds. Oceny Wynagrodzeń). To już szósty raz z rzędu, kiedy ADP – globalna firma technologiczna, dostarczająca rozwiązania w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim – uzyskała tak prestiżową ocenę w dwóch segmentach: „Ogólny” i „Międzynarodowy”.

NEAT to narzędzie opiniujące, umożliwiające firmom korzystającym z usług dostawców, ocenianie świadczeniodawcy na początku procesu wyboru dostawcy. Ocena przy pomocy tego narzędzia jest oparta na połączeniu weryfikacji przeprowadzonej przez analityka i informacji zwrotnej z wywiadów z klientami dostawców. Tytuł „Lidera” jest przyznawany świadczeniodawcom, którzy wykazują wysoki poziom, w porównaniu do konkurencji, zarówno możliwości w zakresie dostarczania natychmiastowych korzyści, jak i zdolności w obszarze spełniania przyszłych oczekiwań klientów.

Raport NEAT potwierdził, że firma ADP jest globalnym liderem w dziedzinie wynagrodzeń – ocenił Pete Tiliakos, Główny Analityk Usług w zakresie HR w firmie NelsonHall. – Firma udowodniła, że jest dobrze przygotowana do wspierania klienta przez cały okres obowiązywania umowy – w oparciu o jej ofertę, możliwość dostaw, obecność klientów, inwestycje w usługi, stabilność finansową oraz w zakresie mechanizmów umożliwiających wprowadzanie innowacji dla szybszej realizacji zwrotu z inwestycji.

Jesteśmy dumni, że po raz kolejny zostaliśmy docenieni przez firmę NelsonHall jako lider w dziedzinie wynagrodzeń – powiedziała Debbie Dyson, Dyrektor, NAS w ADP. – Nasza długoletnia historia, doświadczenie oraz zdolność dostarczania rozwiązań w zakresie wynagrodzeń i zarządzania kapitałem ludzkim globalnie, dają nam pewny fundament do budowania przyszłości. Od momentu powstania firmy, ADP oferuje usługi w zakresie listy płac. Dlatego najważniejszym celem naszej działalności jest wspieranie transformacji w dziedzinie HR oraz wpływania na warunki pracy.

Firma ADP została doceniona za szeroką gamę usług w zakresie obsługi listy płac, od częściowej i pełnej obsługi outsourcingu, po kompleksowy, wszechstronny outsourcing obejmujący technologię chmury. Firma NelsonHall odnotowała także bardzo dobre kompetencje ADP w zakresie wspierania klientów o wszelakiej złożoności, wymaganiach, a także skali działania. ADP to największy dostawca usług w zakresie wynagrodzeń na świecie (pod względem przychodów i sumy wynagrodzeń), obsługujący ponad 740 000 klientów i ponad 40 milionów pracowników w ponad 140 krajach.

Aby otworzyć raport Next Generation Payroll NEAT firmy NelsonHeat obejmujący zdolności ADP w zakresie wynagrodzeń oraz wyniki firmy, kliknij tutaj.

Firma NelsonHall

NelsonHall to wiodąca globalna firma analityczna zajmująca się wspieraniem organizacji w zrozumieniu „sztuki tego co możliwe” ('art of the possible') w zakresie usług informatycznych i biznesowych. Firma posiada analityków w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii oraz w Europie Kontynentalnej. NelsonHall dostarcza organizacjom buy-side (korzystającym z usług dostawców towarów i usług) szczegółowe, kluczowe informacje na temat rynków i dostawców (włącznie z oceną NEAT), które pomagają im podejmować szybkie i bardzo świadome decyzje, dotyczące zaopatrzenia w towary i usługi (sourcing). Działania badawcze prowadzone przez firmę NelsonHall oparte są na rygorystycznych, wyłącznie bezpośrednich badaniach. To sprawia, że są powszechnie szanowane ze względu na jakość, dogłębność oraz wgląd informacyjny analiz dostarczanych przez firmę.

O ADP (NASDAQ – ADP)

Tworzymy lepszą przestrzeń dla pracy. Dostarczamy innowacyjne produkty, najwyższej jakości usługi i wyjątkowe doświadczenia, które pomagają w pełni wykorzystać potencjał pracowników.

HR, zarządzanie talentami, benefitami pozapłacowymi, listą płac przy zgodności z przepisami. W oparciu o dane, z myślą o ludziach.

Dowiedz się więcej na ADP.pl.

DP, logo ADP oraz hasło “Always Designing for People” to znaki handlowe należące do ADP, LLC. Wszelkie pozostałe znaki należą do ich odpowiednich właścicieli. Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Hubert Rączkowski, BrandLab, tel. 600 034 306, h.raczkowski@brandlab.pl