Wyróżnienia NelsonHall przyznane! ADP z tytułem „Lidera” Zarządzania Kapitałem Ludzkim.

NelsonHall, międzynarodowa firma badawczo-analityczna zajmująca się analizami outsourcingu w zakresie globalnych procesów biznesowych i usług informatycznych, ogłosiła wyniki corocznego raportu Next Generation HCM Technology Evaluation & Assessment Tool (NEAT). Tytuł Lidera przyznano firmie ADP, która została wyróżniona za wdrożenie innowacyjnych rozwiąń z obszaru HCM (Human Capital Management).

NEAT to narzędzie ewaluacyjne, które pozwala firmom na ocenianie ich dostawców już na początku procesu. Ocena firm uwzględnionych w raporcie bazuje na weryfikacji przeprowadzonej przez analityka oraz informacji zwrotnej otrzymanej podczas wywiadów z klientami dostawców. Tytuł „Lidera” uzyskują firmy, które najlepiej spełniają wymagania partnerów biznesowych oraz potrafią dostarczać im natychmiastowych korzyści.

– ADP konsekwentnie stawia na innowacje, wdrażając konkretne rozwiązania, w tym narzędzia Human Capital Management (HCM) – powiedział Pete Tiliakos, główny analityk firmy NelsonHall. – Wprowadzane przez ADP na rynek narzędzia następnej generacji oraz cyfrowe narzędzia łączące w sobie sztuczną inteligencję i uczenie maszynowe. W dużej mierze dzięki temu przyznaliśmy ADP tytuł „Lidera” – dodaje.

– Jesteśmy dumni, że NelsonHall przyznał nam miano „Lidera” w obszarze „technologii HCM nowej generacji” – powiedział Don Weinstein, wiceprezes ds. globalnych produktów i technologii firmy ADP. Możemy poszczycić się długą historią projektowania rozwiązań dla ludzi. Od wielu lat wprowadzamy także innowacyjne koncepcje, które rewolucjonizują świat HR. Za sprawą ciągłego rozwoju stworzyliśmy kompleksowe portfolio rozwiązań chmurowych, które dopasowane są do wszystkich segmentów rynku, od małych przedsiębiorstw po globalne firmy – dodał  Don Weinstein.

Firma ADP została doceniona za portfolio rozszerzonych usług HR BpaaS, które obejmują technologię HCM, usługi outsourcingu w zakresie HR, doradztwo i wsparcie w dziedzinie zasobów ludzkich, w tym optymalizację procesów i zarządzanie zmianą. NelsonHall doceniła również bogate doświadczenie firmy w zakresie międzynarodowych rozliczeń kadrowych, z których korzystać może aż 140 państw.

To kolejne wyróżnienie przyznane firmie ADP przez NelsonHall. Oprócz raportu Next Generation HCM Technology NEAT NelsonHall docenił ją także w raportach Next Generation Payroll i RPO NEAT.

Firma NelsonHall

NelsonHall to wiodąca globalna firma analityczna zajmująca się wspieraniem organizacji w zrozumieniu „sztuki tego co możliwe” ('art of the possible') w zakresie usług informatycznych i biznesowych. Firma posiada analityków w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii oraz w Europie Kontynentalnej. NelsonHall dostarcza organizacjom buy-side (korzystającym z usług dostawców towarów i usług) szczegółowe, kluczowe informacje na temat rynków i dostawców (włącznie z oceną NEAT), które pomagają im podejmować szybkie i bardzo świadome decyzje, dotyczące zaopatrzenia w towary i usługi (sourcing). Działania badawcze prowadzone przez firmę NelsonHall oparte są na rygorystycznych, wyłącznie bezpośrednich badaniach. To sprawia, że są powszechnie szanowane ze względu na jakość, dogłębność oraz wgląd informacyjny analiz dostarczanych przez firmę.

O ADP (NASDAQ – ADP)

Tworzymy lepszą przestrzeń dla pracy. Dostarczamy innowacyjne produkty, najwyższej jakości usługi i wyjątkowe doświadczenia, które pomagają w pełni wykorzystać potencjał pracowników.

HR, zarządzanie talentami, benefitami pozapłacowymi, listą płac przy zgodności z przepisami. W oparciu o dane, z myślą o ludziach.

Dowiedz się więcej na ADP.pl.

DP, logo ADP oraz hasło “Always Designing for People” to znaki handlowe należące do ADP, LLC. Wszelkie pozostałe znaki należą do ich odpowiednich właścicieli. Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Patrycja Maciąg, BrandLab, tel. +48 660 506 223, p.maciag@brandlab.pl