ADP z tytułem Lidera według Everest Group

Firma została doceniona za innowacyjne rozwiązania oraz szeroką skalę działalności

Warszawa, 14 listopada 2019 –  ADP, globalna firma technologiczna, dostarczająca rozwiązania w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim, otrzymała wyróżnienie Lidera w ocenie Multi-Country Payroll Solutions (MCP) PEAK Matrix® Assessment (ocena międzynarodowych rozwiązań w zakresie listy płac) przygotowanej przez Everest Group. Nagroda została przyznana za wdrażanie innowacji i inwestowanie w rozwijanie zdolności technologicznych, umożliwiających odróżnienie się od innych podmiotów na rynku.

PEAK Matrix to ramowy system odniesienia, który dostarcza obiektywną, opartą na danych oraz porównywalną ocenę usługodawców, w oparciu o ich powodzenie rynkowe. Everest Group w ramach przeprowadzanej oceny analizuje między innymi wpływ firm na rynek oraz wizję i zdolność do wprowadzania zmian każdego usługodawcy. Firma w swoim rankingu przyznaje 3 rodzaje wyróżnień: dla Liderów, Pretendentów oraz Podmiotów Aspirujących.

ADP należy do nielicznych graczy na rynku, którzy poczynili istotne postępy w dostarczaniu dla swoich odbiorców zintegrowanych rozwiązań w zakresie listy płac. Inwestycje firmy w tworzenie i udoskonalanie ekosystemu usług HR dla jej klientów, pomogły jej zdobyć wyróżnienie Lidera – mówi Anil Vijayan, wiceprezes Everest Group.

Nieustannie dbamy o to, aby rozwijać rozwiązania i poszerzać nasz globalny zasięg oraz sprostać potrzebom naszych klientów. To dla nas zaszczyt, że wysiłki ADP zostały docenione przez Everest Group. W miarę rozwoju sektora HR, międzynarodowe firmy stają przed ogromnym wyzwaniem. Jesteśmy dumni z tego, że rozwiązania w zakresie wypłat na żądanie, rozliczania pracowników zatrudnianych na umowę zlecenie lub dzieło, czy pracowników tymczasowych, zostały docenione jako te, które w istotny sposób wspierają pracę działów HR – powiedział Don McGuire, prezes Employer Services International ADP, odpowiadający w globalnych strukturach ADP za usługi międzynarodowe.

Wśród mocnych stron ADP, Everest Group wymieniło znaczącą obecność firmy we wszystkich rejonach świata. Jako Lider, firma ADP otrzymała najwyższe wyniki za upowszechnienie rozwiązań na rynku. Doceniono między innymi platformę analityczną ADP DataCloud oraz zwiększające się zdolności technologiczne i inwestycje, szczególnie w zakresie ekosystemu wypłat na żądanie (on-demand payroll). Przyznając nagrodę, Everest Group podkreśliła również rolę przejęć dokonanych przez ADP, w tym firm The Marcus Buckingham Company, WorkMarket, Celergo oraz Global Cash Card, które pozwoliły ADP na dostarczanie bardziej zintegrowanego rozwiązania.

Aby uzyskać dostęp do raportu Everest Group’s 2019 MCP PEAK Matrix Assessment zawierającego informacje o globalnych rozwiązaniach płacowych ADP, kliknij tutaj.

O ADP (NASDAQ – ADP)

Tworzymy lepszą przestrzeń dla pracy. Dostarczamy innowacyjne produkty, najwyższej jakości usługi i wyjątkowe doświadczenia, które pomagają w pełni wykorzystać potencjał pracowników.

HR, zarządzanie talentami, benefitami pozapłacowymi, listą płac przy zgodności z przepisami. W oparciu o dane, z myślą o ludziach.

Dowiedz się więcej na ADP.pl.

ADP, logo ADP oraz hasło “Always Designing for People” to znaki handlowe należące do ADP, LLC. Wszelkie pozostałe znaki należą do ich odpowiednich właścicieli. Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Patrycja Maciąg BrandLab, tel. +48 660 506 223, p.maciag@brandlab.pl