ADP po raz 10 z tytułem Lidera według Everest Group

Warszawa, 27 lutego 2021 r. – ADP, globalna firma technologiczna, dostarczająca rozwiązania w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim, po raz 10 z rzędu otrzymała wyróżnienie Lidera w ocenie Multi-Process Human Resources Outsourcing (MPHRO) PEAK Matrix® Assessment (ocena międzynarodowych rozwiązań w zakresie listy płac) przygotowanej przez Everest Group. Firmę doceniono między innymi za wdrażanie rozwiązań BPO (business processing outsourcing), a także narzędzi ADP Global Payroll, ADP GlobalView Payroll oraz ADP Celergo. Jako Lider, firma ADP została doceniana za konsekwentne rozszerzanie oferowanych narzędzi oraz zapewnianie szybkiej i bezproblemowej obsługi.

ADP zostało wyróżnione m.in. za szeroką i specjalistyczną wiedzę w dziedzinie HR, rozbudowane możliwości technologiczne, wdrażanie innowacyjnych modeli zaangażowania i doświadczenie w zakresie transformacji cyfrowej. W ocenie wskazano, że firma jest liderem w zakresie wykorzystania RPA (Robotic Process Automation) i sztucznej inteligencji (AI). Jako argument wskazano również integracje z innymi firmami oraz wysiłki na rzecz ulepszenia aplikacji mobilnej. ADP wyróżniono również za rozszerzenie globalnego zasięgu swojego narzędzia analitycznego ADP® DataCloud, które wykorzystuje analizy predykcyjne do dostarczania danych porównawczych.

PEAK Matrix to ramowy system odniesienia, który dostarcza obiektywną, opartą na danych oraz porównywalną ocenę usługodawców, w oparciu o ich powodzenie rynkowe. Everest Group w ramach przeprowadzanej oceny analizuje między innymi wpływ firm na rynek oraz wizję i zdolność do wprowadzania zmian każdego usługodawcy. Firma w swoim rankingu przyznaje 3 rodzaje wyróżnień: dla Liderów, Pretendentów oraz Podmiotów Aspirujących.

Sukcesy ADP wynikają z nastawienia firmy na innowacyjność i inwestycje w nowe usługi. Rozbudowane narzędzia w obszarze przetwarzania danych i ich analizy pozwalają klientom osiągnąć wymierne rezultaty. Co więcej, ekosystem platform ADP otwiera klientom możliwość rozszerzenia podstawowych usług o szeroki zakres rozwiązań w takich obszarach jak świadczenia zdrowotne i pozapłacowe. To umożliwia jeszcze bardziej wszechstronne podejście do kwestii zaangażowania i rozwoju pracowników – powiedział Anil Vijayan, wiceprezes Everest Group.

Jesteśmy zaszczyceni, że Everest Group zauważa i stale docenia nasze rozwiązania outsourcingowe dla biznesu i globalne usługi w zakresie procesów płacowych. Długoletnia pozycja lidera jest świadectwem naszej innowacyjności. Chcąc kształtować nowoczesny HR jako przewagę konkurencyjną, rozszerzyliśmy ofertę o takie rozwiązania jak ADP® DataCloud i ADP® Marketplace, które bazują na sztucznej inteligencji i chatbotach. W związku z tym, że rola działów HR wciąż się zmienia, ADP proponuje nowoczesne rozwiązania i zapewnia wsparcie firmom, które chcą wytaczać indywidualne ścieżki rozwoju – powiedział Don McGuire,  prezes Employer Services International ADP, odpowiadający w globalnych strukturach ADP za usługi międzynarodowe.

Aby uzyskać dostęp do raportu Everest Group’s 2019 MCP PEAK Matrix Assessment zawierającego informacje o globalnych rozwiązaniach płacowych ADP kliknij tutaj
O ADP (NASDAQ-ADP)

Tworzymy lepszą przestrzeń dla pracy. Dostarczamy innowacyjne produkty, najwyższej jakości usługi i wyjątkowe doświadczenia, które pomagają w pełni wykorzystać potencjał pracowników. HR, zarządzanie talentami, benefitami pozapłacowymi, listą płac przy zgodności z przepisami. W oparciu o dane, z myślą o ludziach. Dowiedz się więcej na www.adp.pl.

ADP, logo ADP oraz hasło “Always Designing for People” to znaki handlowe należące do ADP, Inc. Wszelkie pozostałe znaki należą do ich odpowiednich właścicieli. Copyright © 2021 ADP, Inc.

Kontakt dla mediów:

Patrycja Maciąg, BrandLab, tel. +48 660 506 223, p.maciag@brandlab.pl