ADP na liście najbardziej podziwianych firm na świecie magazynu FORTUNE

Warszawa, 16 lutego 2017 r. –ADP®, wiodący światowy dostawca rozwiązań z zakresu zarządzania kapitałem ludzkim, poinformował o wyróżnieniu w rankingu „World’s Most Admired Companies” w 2017 r. publikowanym przez magazyn FORTUNE® i zdobyciu 1. miejsca na liście przedsiębiorstw z sektora usług opartych na danych finansowych.

ADP jako wiodący dostawca rozwiązań z zakresu zarządzania kapitałem ludzkim jest wyróżniany w rankingu od jedenastu lat.
Firma ADP jest wyróżniana w corocznym rankingu „najbardziej podziwianych firm na świecie” magazynu FORTUNE już od jedenastu lat. W tym roku po raz piąty uplasowała się na 1 miejscu w kategorii przedsiębiorstw ze swojej branży. Stałe miejsce ADP na liście jest potwierdzeniem jej wieloletniego zobowiązania na rzecz najwyższej jakości we wszystkich aspektach działalności.

– To dla nas ogromny zaszczyt, że inne przedsiębiorstwa z branży uznały nas za „najbardziej podziwianą firmę na świecie” – stwierdził Carlos Rodriguez, prezes i dyrektor generalny ADP.
– Jesteśmy przekonani, że pierwszym krokiem do zdobycia mocnej reputacji jest postępowanie zgodnie z właściwymi wartościami i podtrzymanie zobowiązań ciągłego doskonalenia, które realizujemy dzięki innowacyjności i specjalistycznej wiedzy, dostarczanej naszym klientom od 68 lat. Wyróżnienie to jest wyrazem uznania dla pasji i zaangażowania 57 tys. pracowników ADP na całym świecie, którzy codziennie starają się jak najlepiej sprostać zmieniającym się oczekiwaniom naszych klientów.

Ranking „World’s Most Admired Companies” publikowany przez magazyn FORTUNE jest wiarygodnym potwierdzeniem reputacji przedsiębiorstw i jest opracowywany co roku przez magazyn FORTUNE i Korn Ferry Hay Group. Lista powstaje na podstawie ankiety przeprowadzanej wśród członków kierownictwa najwyższego szczebla i dyrektorów przedsiębiorstw kwalifikujących się do oceny oraz analityków finansowych, aby wyłonić firmy cieszące się najmocniejszą reputacją w swojej branży i w różnych sektorach w oparciu o dziewięć kryteriów.

Pełen ranking zostanie opublikowany w marcowym wydaniu magazynu, które trafi do sprzedaży 20 lutego br. Więcej informacji na temat rankingu „World’s Most Admired Companies” magazynu FORTUNE można znaleźć na stronie rankingu „World’s Most Admired Companies” w 2017 r.

O ADP Polska

ADP Polska jest największą na polskim rynku firmą oferującą profesjonalne usługi w obszarze kadr i płac, będąc jednocześnie częścią światowego lidera w tym zakresie – ADP®. Spółka jest obecna na polskim rynku od ponad 18 lat. Świadczy kompleksowe usługi kadrowo-płacowe poprzez sieć oddziałów zlokalizowanych w Warszawie, Wrocławiu, Bydgoszczy i Bielsku-Białej. Firma zatrudnia 330 pracowników. Z jej usług korzysta ponad 130 przedsiębiorstw, zatrudniających ponad 100 tys. pracowników. ADP Polska jest wiodącym konsultantem zarządów firm, specjalizującym się w dostarczaniu rozwiązań w obszarze profesjonalizacji procesów kadrowych i płacowych w Polsce, który regularnie podlega audytowi według amerykańskiego standardu SAS 70 Type 2 (obecnie ISAE 3402/SOC 1). Dzięki procesowej organizacji pracy, jej wysokiej automatyzacji wspartej najnowocześniejszymi narzędziami informatycznymi, ADP optymalizuje procesy kadrowe, w stopniu niedostępnym dla firm niewyspecjalizowanych w tego typu działalności. Finalnym benefitem wynikającym z wdrożenia usług ADP jest wzrost wartości firmy na rynku, mierzony przez standardowe parametry finansowe takie, jak: EBITDA, P/E, etc. Potwierdzeniem powyższego jest fakt, że 100 proc. firm notowanych na Nowojorskiej Giełdzie korzysta z usług ADP na całym świecie. Więcej informacji na stronie internetowej www.adp.pl.

Pracodawcy na całym świecie polegają na ADP® (NASDAQ: ADP) w zakresie usług i rozwiązań w chmurze, które usprawniają zarządzanie największą wartością każdego przedsiębiorstwa – pracownikami. Od zasobów ludzkich i list płac, aż po zarządzanie talentami i świadczeniami pracowniczymi, ADP oferuje wiedzę i doświadczenie, które pozwalają Klientom budować lepsze miejsca pracy. Jako pionier w zarządzaniu kapitałem ludzkim (HCM) i outsourcingu procesów biznesowych (BPO), ADP świadczy usługi dla ponad 630 tys. Klientów w 100 krajach. Więcej informacji na: www.adp.com.

Logo ADP i skrót ADP są zarejestrowanymi znakami towarowymi ADP, LLC. Wszystkie inne znaki towarowe i znaki usług są własnością ich odpowiednich właścicieli. © 2017 ADP, LLC.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00, katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com
Joanna Gębska, BrandLab, tel. 660 506 223, j.gebska@brandlab.pl