ADP na liście najbardziej podziwianych firm świata magazynu Fortune

Warszawa, 29.01.2020 r. – ADP, międzynarodowa firma technologiczna dostarczająca rozwiązania
w zakresie zarządzania kapitałem ludzkim, została uznana przez magazyn Fortune za jedną
z najbardziej podziwianych firm świata w 2020 roku. Już 14. rok z rzędu ADP znalazło się
na publikowanej co roku liście, która w czasach dynamicznych zmian wyróżnia firmy o niezmiennie dobrych wynikach i renomie.

Ranking „Najbardziej Podziwianych Firm Świata” (ang. World's Most Admired Companies) magazynu Fortune powstaje we współpracy z Korn Ferry Hay Group. Jego metodologia opiera się na ocenie około
1 500 firm – w tym 1 000 największych firm amerykańskich, które są sklasyfikowane według przychodów, oraz firm spoza Stanów Zjednoczonych, znajdujących się w bazie danych Fortune Global 500 i osiągających przychody w wysokości co najmniej 10 miliardów dolarów. Korn Ferry Hay Group przeprowadza ankietę wśród 680 przedsiębiorstw z 29 krajów, aby wybrać 15 największych globalnych i 10 podmiotów z USA dla każdej branży. Członkowie zarządu, dyrektorzy i analitycy proszeni są o ocenę firm z ich branży na podstawie dziewięciu kryteriów, od wartości inwestycyjnej po odpowiedzialność społeczną. Wyniki zamieszczane są na 52 listach branżowych. Aby przedsiębiorstwo znalazło się na liście, musi uplasować się punktowo w pierwszej połowie pomiaru branżowego.

– Jesteśmy niezwykle dumni, że nasza organizacja po raz kolejny znalazła się wśród najbardziej podziwianych firm na świecie – powiedział Carlos Rodriguez, prezes i dyrektor generalny ADP. W ADP staramy się projektować świat dla ludzi. Rynek pracy zmienia się w tak szybkim tempie, że nieustannie wprowadzamy innowacje, aby zapewnić naszym współpracownikom i klientom narzędzia, których potrzebują, aby w pełni wykorzystać swój potencjał. Jesteśmy zaszczyceni, że możemy pomóc
w budowaniu lepszego rynku pracy.

Pełna lista wyróżnionych pojawi się w lutowym numerze magazynu. Więcej informacji na temat rankingu „Najbardziej podziwiane firmy świata” magazynu Fortune – tutaj.

O ADP (NASDAQ – ADP)
Tworzymy lepszą przestrzeń dla pracy. Dostarczamy innowacyjne produkty, najwyższej jakości usługi i wyjątkowe doświadczenia, które pomagają w pełni wykorzystać potencjał pracowników. HR, zarządzanie talentami, benefitami pozapłacowymi, listą płac przy zgodności z przepisami. W oparciu o dane, z myślą o ludziach.
Dowiedz się więcej na ADP.pl.

ADP, logo ADP oraz hasło “Always Designing for People” to znaki handlowe należące do ADP, LLC. Wszelkie pozostałe znaki należą do ich odpowiednich właścicieli. Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.
Copyright © 2019 ADP, LLC. All rights reserved.

Katarzyna Ginszt-Bilczuk, ADP Polska, tel. +48 22 557 57 00katarzyna.ginszt-bilczuk@adp.com

Patrycja Maciąg, BrandLab, tel. +48 660 506 223, p.maciag@brandlab.pl